Recept
Någon sugen på att testa lite kinesiska matrecept? För i såfall så länkar jag. :D
Ingerfära och mjöl som krockar(Jiang zuang nai)
4 potioner
Ingridienser
1 bit(ar) Tilllagning
1. Skär ingefäran i tunna skivor och kör den i en mixer. När den är helt mosad, filtrera genom att pressa massan genom en bit tyg eller en väldigt finmaskig sil. Det bör bli ungefär 3/4 dl inge-färsjuice – men om ingefäran är lite torr kan du behöva ta en bit extra eller två för att få ut tillräckligt med juice.
2. Ställ fram 5 dessertskålar. Häll 1 msk ingefärsjuice i varje skål.
3. Värm mjölken och tillsätt socker. Koka den – försiktigt, så den inte kokar över. Sedan med ett snabbt handgrepp: häll 1/2 dl skållhet mjölk i varje skål. Trollkonsten kräver ett gott handlag – mjölken måste hällas upp i en enda rask rörelse. Efter ungefär 30 sekunder stelnar mjölken såpass att den håller upp en tesked som man lägger på ytan.
2. Ställ fram 5 dessertskålar. Häll 1 msk ingefärsjuice i varje skål.
3. Värm mjölken och tillsätt socker. Koka den – försiktigt, så den inte kokar över. Sedan med ett snabbt handgrepp: häll 1/2 dl skållhet mjölk i varje skål. Trollkonsten kräver ett gott handlag – mjölken måste hällas upp i en enda rask rörelse. Efter ungefär 30 sekunder stelnar mjölken såpass att den håller upp en tesked som man lägger på ytan.
Bangbangkyckling(Bangbang jisi)
Drakkallans räkor(longjing xiaren)
Revbensspjäll i zhenjiangvinäger(Zhenjiang paiqu)
Chilikyckling från Chonqqinq(Chonqqiq)
Ma la-kyckling(Ma la ziji)
Sötsur fläskfile(Tangcu liji)
Vårrullar(chunjuan)
Fläskkarre(Chiyou huanqju zhujing rou)
För fler recept kolla in http://www.tasteline.com/inspiration/Varldens-mat/Asien/Intervju-med-Linlin/
Kommentarer
Trackback